Kunst in de tuin

Door de tuinen heen staat op vele plekken kunst, als aanvulling en als aankleding van de tuinen. De meeste beelden zijn hier geplaatst door Art of Africa. Deze beelden zijn voorzien van een label met daarop gegevens over het beeld en de prijs hiervan. U kunt bij de kassa uw interesse in een beeld doorgeven waarna deze direct door u meegenomen kan worden. De eikenhouten sokkels waar de beelden opstaan zijn tegen een meerprijs eveneens te koop maar u kunt ook een eigen sokkel gebruiken.

Ook staan er kunstwerken van DeMedici Beeldende Kunst uit Nunspeet door de tuinen verspreidt. Hiervan ligt een looplijst in ’t Paviljoen met daarop nummers welke corresponderen met nummers die bij de kunstwerken staan. Heeft u in één of meerdere van deze kunstwerken interesse dan kunt u terecht bij DeMedici Beeldende Kunst.

Art of Africa

Afrika is een indrukwekkend continent met veel contrasten. Een continent met een prachtige natuur en geschiedenis en even groot als Amerika, China en Europa bij elkaar. Door de eeuwen heen zijn er traditionele culturen ontstaan, die zich op eigen wijze hebben aangepast aan de lokale omstandigheden. Hierdoor heeft elke hoek van Afrika zijn eigen kunstvorm verkregen, welke zich in de afgelopen millennia ontwikkelde tot een unieke verzameling van Afrikaanse kunst. De laatste jaren is, door de zoektocht naar de “roots” en toegenomen kennis, de interesse in Afrikaanse kunst toegenomen. Drie maanden per jaar reizen wij door Afrika om bij de beste kunstenaars onze exclusieve collectie Afrikaanse kunst te verzamelen. Een deel van deze beelden staan bij ons geëxposeerd daarnaast heeft Art of Africa een eigen beeldentuin  in Noord-Schard.

DeMedici Beeldende Kunst

DeMedici Beeldende Kunst exposeert bij ons een aantal beelden van bekende en minder bekende Nederlandse kunstenaars. Bij de selectie is gekozen voor een zo groot mogelijke diversiteit in materiaal, kleur, stijl, uitstraling en techniek. Dit zodat het aansluit bij het pluriforme karakter van de tuinen en het geeft tevens een goede indruk van de mogelijkheden van beeldende kunst in een wisselende context. Sommige beelden vullen de tuin aan, andere zorgen juist voor een sprekend contrast, waarmee de kwaliteit en het karakter van de tuin worden geaccentueerd.

DeMedici Beeldende Kunst  gespecialiseerd in hedendaagse beeldende kunst: schilderijen, binnen- en buitenbeelden, grafiek, keramiek en sieraden. DeMedici vertegenwoordigt ca. 100 Nederlandse en buitenlandse professionele kunstenaars.
Kunstuitleen voor particulieren
Wie niet direct een kunstwerk wil kopen kan terecht in de kunstuitleen van DeMedici. Hier vindt u een grote variëteit aan kunstwerken. Vanaf € 10 per maand kunt u een kunstwerk lenen en er in de eigen woonomgeving van genieten.