Moerplanten

In de loop der jaren zijn, deels vanwege eigen liefhebberij van Dhr. Goedegebuure en verzamelwoede, een groot aantal wat minder bekende vaste planten en nieuwigheden verzameld.  Deze zijn nu op het terrein bij elkaar gebracht en opgezet als zogenaamde moerplanten in de moerplantenbedden. Ook staan hier diverse moerplanten welke gekweekt worden voor vermenigvuldiging t.b.v. onze eigen kwekerij.

Doel van het opzetten van deze moerplanten is deze te bestuderen op eigenschappen als bloemkleur, hoogte, bladvorm, enz. Bij gebleken  geschiktheid kunnen ze vervolgens in de thematuinen worden gebruikt, liefst gelijk in grote volwassen pollen. De planten die gebruikt worden voor onze kwekerij staan hier om te groeien zodat we er kleine stekjes van kunnen afhalen voor de verkoop.

De moerplanten zijn zeker de moeite van het bezichtigen waard. Houdt u er echter wel rekening mee dat hier continu gewerkt wordt. Planten komen er bij en kunnen ook weer verdwijnen, waardoor het beeld wat rommelig kan zijn.

Zon moerplanten

In de zon moerbedden zijn diverse soorten Pioenen, Riddersporen en een groot Geranium assortiment te zien.  Alles soorten zijn voorzien van etiket met Latijnse naam.

Schaduw moerplanten

Omdat schaduw op het terrein ontbrak is t.b.v. de schaduw minnende gewassen een schaduwhal gebouwd waaronder deze planten een plaats gevonden hebben. Onder de schaduwhal is bijvoorbeeld een groot sortiment Hosta’s opgezet.