Moestuin

Bij wijze van proef is in 2010 een kleine biologische moestuin opgezet. De bezoekers waren hierover erg enthousiast, dit was voor ons reden genoeg om hier komende jaren  mee verder te gaan.
Bijzondere groentesoorten als rode boerenkool, gele- en rodesnijbiet, stevia, allerlei soorten sla in verschillende kleuren en vormen vielen zowel letterlijk als figuurlijk goed in de smaak. Mooie combinaties in kleuren en vormen zijn hierbij mogelijk, wat de waarde van groentes alleen maar verhoogt. Niet alleen om op te eten, maar dus ook uitstekend te gebruiken voor hun sierwaarde!

Ook zijn er verschillende soorten vergeten groenten te vinden in onze moestuin, zo is er pastinaak te vinden maar ook schorseneren, koolrabi, palmkool, palmkkol en nog vele anderen soorten, het assortiment wisselt per jaar.

Dit alles word gekweekt zonder het gebruik van bestrijdsmiddelen, enkel een afrastering om de vele konijnen buiten de deur te houden is aanwezig. Dit bleek noodzakelijk na het 2e jaar dat de moestuin aanwezig was. Bijna alle gezaaide groentes werden continu opgevreten door de konijnen. Met het gemaakte raster was dat natuurlijk snel verleden tijd, tot onze verbazing gingen de konijnen toen over op de aanwezige zonnebloemen.

De groentes uit onze moestuin, maar ook diverse kruiden uit onze kruidentuin, worden door een plaatselijk restaurant, PRIMA lunch.diner.lounge, gebruikt voor hun gerechten. Zowel voor opmaak en garnering als in de gerechten zelf. Deze samenwerking heeft er toe geleid dat er drie keer per jaar een PRIMAdag wordt gehouden. Tijdens deze PRIMAdagen is er ’s middags een rondleiding met als afsluiter een proeverij begeleidt door chef-kok Marc Schouten van PRIMA lunch.diner.lounge. Maar informatie over de data, thema’s, etc. is te vinden op de pagina over de PRIMAdagen.

Jaarlijks proberen we nieuwigheden uit op het gebied van groentes zodat we steeds opnieuw weer ontdekkingen doen op het gebied van mooi, gezond en lekker en dit met onze bezoekers kunnen delen. Hierdoor variëren de soorten die wij in onze moestuin hebben staan, dit houdt het niet alleen leuk voor onszelf, ook het restaurant wil graag nieuwe dingen proberen te gebruiken in hun gerechten.