Oud Hollands plein

Het Oud Hollands plein werd in 2001 aangelegd en moest een plein worden met een geheel eigen stijl en sfeer. Er werden grote Oud Hollands siertegels gebruikt en de beplanting werd simpel en sober gehouden.

Het geheel wordt omsloten door een hand gevlochten schutting van wilgentenen. Hier tegen aan is een rand geplant van verschillende Hortensia’s (Hydrangea) met daarvoor een groot assortiment Hosta’s.

De knotwilgen die in het Oud Hollands plein staan moeten voor de schaduw zorgen, dit geheel heeft en geeft een Oud Hollandse sfeer. Verder is er gebruik gemaakt van narcissen, welke in het vroege voorjaar een warme uitstraling geven aan het plein.

Het gebruik van Hortensia’s blijft lastig in combinatie met de vele late nachtvorsten die wij hier hebben. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat een groot deel van de gevormde knoppen kapot vriezen. Hiertegen proberen we ze af te dekken zodra er nachtvorsten voorspelt worden, maar dit is niet altijd mogelijk. Maar zodra de hortensia’s dan eenmaal toch  beginnen met bloeien, dan is het effect en de bloemenzee ook overweldigend!