’t Paviljoen

Het in 2000 geopende ‘t Paviljoen is de bezoekersruimte van Kijktuinen Nunspeet. De eerste jaren van ons bestaan, vanaf 1997, was er geen overdekte koffie- en ontvangstruimte en kon er alleen buiten in het voorhof gezeten worden. De koffiemachine stond op een marktkraam, nostalgisch en gezellig, maar met het Hollandse weer niet altijd even fijn!

In ’t Paviljoen worden (kleine)groepen ontvangen en rondleidingen gestart. Voor grotere groepen, tot ca. 70 personen,  hebben wij nog een andere ruimte beschikbaar.

Naast de koffie en thee die er te koop is, er ook gekoeld fris te koop en zijn er enkele soorten verse, homemade, koeken en zijn diverse lunches te koop en is er in de zomer ijs te verkrijgen. Eigenlijk is en een klein restaurant.

Dit alles kan vervolgens binnen in ’t Paviljoen of buiten op het terras in het voorhof in de schaduw of lekker in het zonnetje gebruikt worden.

Binnen in ’t Paviljoen kan worden gekeken naar een foto presentatie ‘Kijktuinen het jaar rond’. Hierop zijn foto’s te zien van de tuinen het gehele jaar door zodat u ook een indruk krijgt van de andere seizoenen. Ook hangen er diverse foto’s van de tuinen aan de muur en is het ontwerp van Kijktuinen Nunspeet hier te zien. Tevens ligt er documentatie materiaal, bijvoorbeeld de data en thema’s van de thema- en PRIMAdagen, maar ook  het aanvraag formuliereom ‘Vrienden van Kijktuinen Nunspeet’ te worden. Achter in ’t Paviljoen ligt foldermateriaal van diverse activiteiten in de omgeving of wat verder, maar ook diverse recreatie krantjes en andersoortige informatie. Het meeste wat hier ligt mag meegenomen worden.

Ook staan er in ’t Paviljoen diverse kleine beeldjes van Art of Africa. Deze beeldjes zijn te koop en zijn vaak voorzien van een certificaat met gegevens over de kunstenaar, de exacte steensoort, het beeld, etc. Door de tuinen heen staat meer kunst als aanvulling en aankleding van de tuinen.