Ruimtelijke elementen

Naast de een groot assortiment bestratingsmaterialen zoals die in Nederland te krijgen zijn, van baksteen tot betontegels met vele mogelijke kleuren, slijtlagen, formaten en straatverbanden, is er een veelheid aan andere ruimtelijke elementen te zien binnen Kijktuinen Nunspeet.

Verschillende modellen trappen en muren maar ook om pergola’s, priëlen, loofgangen, klimrekken, leiconstructies en andere ruimtelijke elementen zijn speels, en vaak onopvallend in het geheel, in de tuinen geplaatst.

Ronduit vernieuwend is het gebruik van diverse metalen als ruimtelijke elementen binnen de thematische tuinen te noemen: lood, zink, roestend ijzer, gegalvaniseerd ijzer en smeedijzer met een laklaag. Deze onverwachte materialen zijn verwerkt in de vorm van plantenbakken, klimelementen, trappen, pergola’s en een berceau elk met een eigen sfeer en uitstraling.

Verder is de aankleding vormgegeven door het aanbrengen van een verscheidenheid aan zitelementen zoals tuinbanken, tafels en stoelen, veelal met een eigen verschijningsvorm en karakter.

Door de architect, dhr. Goedegebuure,  is elke overgang van het ene thema naar het andere aangegrepen om ruimtelijke elementen toe te passen. Dat geeft een duidelijke scheiding aan tussen de diverse thema’s, maar geeft ook weer ruimte om te experimenteren met verschillende materialen en vormen van diverse ruimtelijke elementen. Hierdoor kunt u als bezoeker allerlei verschillende methodes bekijken en ervaren wat diverse materialen en technieken na een aantal jaren doen en er uit zien.

Binnen Kijktuinen Nunspeet zijn onder andere de volgende ruimtelijke elementen toegepast:

Al met al genoeg ruimtelijke elementen en andere dingen te zien om inspiratie op te doen of om gewoon van te genieten tijdens een bezoek!