Voorhof met terras

Het voorhof is de entree van de tuinen, met terrassen en strak geschoren groenvormen als aankleding, tevens dient het voorhof als terras voor ’t paviljoen.

Direct bij het ontstaan van de tuinen, in 1997, is het voorhof bedacht een uitgevoerd. Er zijn verschillende strak geschoren vormen van Buxus en Taxus en Ilex, met als onder begroeiing een wintergroene bodembedekker, Leptinella squalida, toegepast. In de loop van de tijd zijn hier op natuurlijke wijze Alliums en gevlekte rietorchis ( Dactylorhiza majalis subsp. praetermissa) opgedoken.

Door het toepassen van genoemde strakke vormen ontstaat een rustig maar ook aantrekkelijk beeld, mede doordat het verschillende vormen zijn; van rond tot zuilen en cilinders.

Vanaf het terras, waar je rustig je koffie, thee of fris kan opdrinken, is er een prachtig uitzicht over de diagonaal richting enkele tuinen. Zo krijg je vanaf hier een voorproefje van de rozentuin en zie je diverse ruimtelijke elementen opdoemen. In de zomer is het terras bij het voorhof voorzien van een partytent met open zijkanten. Hierdoor wordt een prettige zitplek gecreëerd voor de warme zomerdagen. Als de zon staat te branden aan de hemel is het heerlijk vertoeven in de schaduw onder de tent genietend van de eerste bloemen die je tegemoet komen vanuit de tuinen. Maar ook op de wat minder mooie zomerdagen die we regelmatig in ons land hebben, als de temperatuur aangenaam is maar er  helaas af en toe een Hollands buitje valt, kan je onder de tent genieten van de koffie, thee of wat anders en een eerste blik de tuinen inwerpen.

Ook dient het voorhof bij mooi weer als startpunt voor diverse rondleidingen en andere activiteiten zoals themadagen en PRIMAdagen.