Kwekerij


Kwekerij
Kwekerij

Op verzoek van de vele bezoekers van Kijktuinen Nunspeet is het al enkele jaren mogelijk om op kleine schaal diverse soorten planten, zoals vaste planten, grassen, bollen, knollen, eenjarigen en kruiden te kopen bij een bezoek aan de Kijktuinen Nunspeet. Vanwege de groeiende vraag is het vanaf 2014 mogelijk gemaakt planten te kopen afzonderlijk van een bezoek aan Kijktuinen Nunspeet, dit kan in onze kwekerij cq. plantenverkoop.

Wij verkopen ongeveer 1200 soorten, voornamelijk vaste, planten. Ook zijn er in het seizoen bloembollen, dahlia’s, kruiden en andere eenjarige te vinden. Het sortiment in onze kwekerij wordt bepaald door hetgeen waarvan wij in onze eigen tuinen zien dat ze zeer mooi zijn en voor ieder een verrijking zijn in de tuin, alsook door vraag vanuit de klant.

Wij kweken onze planten zonder het gebruik van schadelijke pesticiden.

Wij scheuren, stekken of zaaien de meeste planten zelf in onze kas, waarna we ze zorgvuldig verzorgen en laten opgroeien. Op deze manier kunnen wij een goede kwaliteit waarborgen van het aanbod in onze kwekerij, de kwaliteit en soortechtheid is daardoor gewaarborgd. Ook hebben wij op deze manier een goede controle op het productie- en groeiproces van de planten in onze kwekerij. Schadelijke pesticiden worden door ons dan ook niet gebruikt!

Elk jaar wordt het assortiment groter en is er een grotere verscheidenheid aan planten voor zowel in de zon als in de schaduw. Op dit moment worden er ca. 1200 soorten te koop aangeboden, binnen dit assortiment bevinden zich enkele zeer bijzondere, in Nederland slecht verkrijgbare, soorten welke zeker de liefhebber zullen aanspreken.  Maar ook voor de gewone tuinier zijn er vele prachtige soorten en planten te koop. Óók kunnen wij op verzoek bepaalde soorten vermeerderen welke niet standaard in ons assortiment zitten.

De kwekerij is gratis toegankelijk tijdens onze openingstijden.

Assortiment van onze kwekerij

Ons assortiment kunt u online bekijken, u kunt hier zien welke planten wij in dit seizoen in de verkoop hebben en op welke locatie u ze daar kunt vinden. Dat planten in de assortimentslijst staan betekent niet automatisch dat deze planten momenteel bij ons op voorraad zijn! Verkopen worden op deze lijst niet bijgehouden zodat het kan zijn dat bepaalde soorten uitverkocht zijn.

Vanwege soortechtheid werken wij in deze lijst uitsluitend met Latijnse namen! Indien u enkel de Nederlandse naam weet kunt u in onderstaande eigenschappenlijst de juiste Latijnse naam opzoeken.

Eigenschappen van de planten

In onze online lijst met eigenschappen kunt u diverse eigenschappen, kenmerken en de prijs van planten opzoeken. Zo kunt u bloeikleur, hoogte, bloeitijd, standplaats enz. vinden. Ook kunt u hier zoeken op Nederlandse naam indien u de juiste Latijnse naam niet weet.

U kunt dit het beste op een laptop of vaste computer doen. Beide lijsten zijn niet geoptimaliseerd voor tablets en telefoons.