Schoolreisje


Kinderen op het blotevoetenpad tijdens een schoolreisje
Schoolreisje

Regelmatig komen er scholen en BSO’s bij ons voor een schoolreisje of uitstapje met de kinderen. De (mais)doolhoven en het blotevoetenpad zijn bijzonder geschikt voor een schoolreisje.

De kinderen kunnen zich tijdens het schoolreisje bij ons uitstekend vermaken op het blotevoetenpad, natuurlijk spelen zoals dat zo mooi heet. Klauteren over boomstammen, glibberen over rotsen, maar ook het zand, de grond en de boomschors tussen je tenen voelen in het bos. Soms loop je over een gazonnetje; daarna over het hoge gras van de prairie. Hoe voelt het lopen over iets heel anders als vijverplastic of antiworteldoek of over een rioolbuis als evenwichtsbalk?
Houten bruggetjes, evenwichtsbalken, bungelbanken, een uitkijkboom, wilgentenen, zand, modder, bospaden, stapstenen, keien, houten stapstenen van boomschijven, van alles kom je tegen op je ontdekkingsreis over het blotevoetenpad. Zo is er nog een bungelbrug, de lopende band zoals wij die noemen en afgelopen winter is het blotevoetenpad uitgebreid met een slingertouw over water, een slapende draak van wilgentenen en een steltenpad.

Verder zijn er natuurlijk de doolhoven met een palendoolhof, een kistendoolhof en de doolhof spelletjes en uitdagingen waarbij de kinderen moeten samenwerk, of juist strijden, tegen elkaar om de uitgang te vinden.

Vanaf medio juli t/m oktober is ook het maisdoolhof geopend, hierin staan leerzame vragen verstopt voor de kinderen, uiteindelijk moeten ze natuurlijk ook de uitgang vinden. Opgelet: voor kinderen onder de 12 jaar is begeleiding in het maisdoolhof verplicht.

Indien gewenst kan er ook nog een kindertour gegeven worden door een van onze gidsen door onze prachtige tuinen waarbij allerlei leuke feitjes en wetenswaardigheden aan de kinderen worden verteld. Zo is een schoolreisje niet alléén leuk maar ook leerzaam.

Kortom; een uitstekende locatie voor een schoolreisje of uitstapje met de klas of BSO.

Voor een schoolreisje en uitstapje met een BSO rekenen wij voor de kinderen de standaard entreeprijs en voor de begeleiders € 3,75, wat inhoudt dat u 50% korting krijgt voor begeleiders..

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een kindertour bij een kinderfeestje, neemt u dan contact met ons op.