Doolhoven


Palendoolhof
Doolhoven

Kijktuinen Nunspeet heeft een 2ha. groot doolhof gedeelte bestaande uit 2ha. maisdoolhof als ook kleinere doolhoven. Zo zijn er diverse doolhofspelletjes en puzzels maar ook een kisten doolhof voor de allerkleinsten en een palendoolhof. De diverse doolhoven bestaan uit enkele km’s aan paden opgedeeld in de eerder genoemde doolhoven in diverse moeilijkheden voor jong en oud.

De doolhoven zijn gelijktijdig geopend met de Tuinen, Kwekerij en het Blotevoetenpad.

Doolhofspelletjes en uitdagingen

De doolhofspelletjes en uitdagingen bestaan uit diverse spandoeken waarop je de weg naar het midden van het doolhof, of juist door het doolhof heen moet vinden.

Ook zijn er diverse uitdagingen die je met elkaar moet doen óf waarbij je het tegen elkaar moet opnemen om als eerste je weg uit het doolhof te vinden.

Kistendoolhof

Leuk voor de allerkleinsten onder ons, een variant op het bekendere hooi-/strobalen doolhof, bij ons gemaakt van plantenkisten welke doorgroeid zijn door ruig gras. Kruipend en lopend kunnen de allerkleinsten hier hun weg door vinden zonder bang te hoeven zijn te verdwalen.

Palendoolhof

Een doolhof met gespannen touwen tussen palen, hierdoor kunnen gemakkelijk paden gesloten en geopend worden om de moeilijkheid van het doolhof aan te passen. Geschikt voor alle leeftijden.