Het grootste maisdoolhof van de Noord-Veluwe


Luchtfoto maisdoolhof 2012
Luchtfoto maisdoolhof 2012

Kijktuinen Nunspeet heeft een 2ha. groot doolhof gedeelte bestaande uit 2ha. maisdoolhof als ook kleinere doolhoven. Zo zijn er diverse doolhofspelletjes en puzzels maar ook een kistendoolhof voor de allerkleinsten en een palendoolhof. De diverse doolhoven bestaan uit enkele km’s aan paden opgedeeld in de eerder genoemde doolhoven in diverse moeilijkheden voor jong en oud.

De maisdoolhof is gelijktijdig geopend met de Tuinen, Kwekerij en het Blotevoetenpad. Voor kinderen t/m 12 jaar is begeleiding in de mais vereist!

Mocht u twijfelen of uw (klein)kind alleen de maisdoolhof in kan?
Wij kunnen dit niet voor u bepalen, u kent uw (klein)kind beter dan wij. Mocht hij/zij snel in paniek raken als hij/zijn 4x een doodlopende weg tegen komt dan raden wij ten zeerste aan om als begeleider mee het doolhof in te gaan.

Beginners maisdoolhof

Onderdeel van dit doolhof is het beginners gedeelte. De ingang is gezamenlijk maar neem je de eerste afslag rechtsaf dan kom je in een makkelijker gedeelte van het doolhof. Dit stuk is gericht op de kleinere kinderen tot ca. 8-9 jaar. In dit gedeelte staan enkele vragen over bloemen en planten welke ze kunnen beantwoorden, als je alle vragen gehad hebt en de uitgang hebt gevonden is de missie volbracht.

Gevorderden maisdoolhof

Een ander onderdeel van de maisdoolhof is het gevorderden gedeelte. De ingang is gezamenlijk maar ga je bij de eerste keuze mogelijkheid van paden rechtdoor, dan kom je in het (bijna 2 ha., 4 voetbalvelden) gevorderden gedeelte van de maisdoolhof. Dit deel is gericht op kinderen die dit aandurven tot aan volwassenen en ouderen. In dit gedeelte staan een aantal vragen over bloemen en planten welke ze kunnen beantwoorden, als je alle vragen gehad hebt en de uitgang hebt gevonden is de missie volbracht.

Ervaring leert dat je hier zeker minimaal 45 minuten tot aan 2,5 uur mee bezig bent. Wel is er een nooduitgang op ca. 1/3e – 1/2e van het doolhof, je kan vanaf daar om het doolhof heen lopen richting ingang.