Blotevoetenpad


Blotevoetenpad
Blotevoetenpad

In de winter van 2012 is er hard gewerkt aan het blotevoetenpad binnen Kijktuinen Nunspeet. Dit heeft een prachtig, ruim 1km lang, pad opgeleverd met verschillende sensaties voor je voeten.
Spelenderwijs kennismaken met natuur, bloemen, planten en andere tuinbouw materialen is de gedachte achter het blotevoetenpad.

Klauteren over boomstammen, glibberen over rotsen, maar ook het zand, de grond en de boomschors tussen je tenen voelen in het bos. Soms loop je over een gazonnetje; daarna over het hoge gras van de prairie. Hoe voelt het lopen over iets heel anders als vijverplastic of antiworteldoek of over een rioolbuis als evenwichtsbalk?
Houten bruggetjes, evenwichtsbalken, bungelbanken, een uitkijkboom, wilgentenen, zand, modder, bospaden, stapstenen, keien, houten stapstenen van boomschijven, van alles kom je tegen op je ontdekkingsreis over het blotevoetenpad.

In de winters van 2013 is er hard gewerkt aan uitbreiding van het blotevoeten pad. Zo is er een bungelbrug bijgekomen, de lopende band zoals wij die noemen. Afgelopen winter is het blotevoetenpad uitgebreid met een slingertouw over water, een slapende draak van wilgentenen en een steltenpad.

Natuurlijk is ook degene die niet vuile voeten houdt welkom; het motto is dan Laarzen aan!

Het lopen van het blotevoetenpad is niet aleen leuk maar ook erg gezond. Het lopen op op blote voeten stimuleerd het hart en de bloedsomloop maar regelt ook de bloeddruk. Ook is het goed voor de rug en bevorder het de darmwerking.