Bloemschikken; arrangementen uit eigen tuin


Bloemsierkunst is een hobby die door velen beoefend wordt; van beginner tot professional. Er wordt veel voldoening gehaald uit het creëren van een kunstwerk m.b.v. bloemen en plantaardige materialen. Het is echter nog leuker om hierbij gebruik te maken van materialen uit de eigen tuin.

Kijktuinen Nunspeet heeft samen met Cocky van der Voort, arrangeur en docent bloemsierkunst ‘het Bloemschikarrangement’ samengesteld. Een workshop waarbij veel gebruik wordt gemaakt van materialen uit de eigen tuin. Eerst wordt de basis gemaakt, daarna gaat u zelf de bloemen uitzoeken. Bij deze workshops krijgt u veel informatie en tips die u thuis weer toe kunt passen in uw eigen bloemstukken.

Wij starten om 10.00 uur met een inleiding in het Paviljoen onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers. Hierna wandelen wij onder begeleiding van een gids door de Kijktuinen waarbij extra aandacht wordt besteed aan de planten/bloemen die wij ’s middags gaan gebruiken. Rond 12.30 uur begint de lunch, bij mooi weer kan dit buiten. Na de lunch zal de workshop van start gaan. Cocky van der Voort zal een instructie verzorgen en daarna gaat u onder begeleiding de materialen uit de tuinen verzamelen. U gaat hiermee aan de slag tot ongeveer 16.00 uur. De gemaakte werkstukken kunnen besproken worden en uiteraard moet alles weer opgeruimd worden. Om 16.30 uur is het zover dat iedereen met een prachtig werkstuk naar huis kan gaan.

Wat krijgt u allemaal, alles op een rijtje:

  • Entree tuinen
  • Rondleiding gids
  • Lunch (basis)
  • Koffie, thee
  • Workshop bloemsierkunst
  • Alle benodigde bloemen
  • Alle benodigde bij materialen,

ú hoeft dus alleen een goed humeur mee te nemen!

De prijs waarvoor wij u dit arrangement kunnen aanbieden is € 62,50 p.p. Minimale groepsgrootte is 5 personen.