Bezoekers informatie


Kijktuinen Nunspeet is vanaf 01-11-2018 permanent gesloten!


Kijktuinen Nunspeet is een lust voor het oog van iedere bezoeker. Er zijn 2ha. sfeervolle thematische tuinen te bewonderen in diverse stijlen met verschillende uitgangspunten.

Zo kan er genoten worden van een Mediteriaanse patiotuin, in de zomer vol geur en kleur. Daarnaast zijn er voor- en nazomerborders, een rozentuin en een bostuin op veen welke in april en mei volop bloeit en waar vele bijzondere en zeldzame bosplanten te vinden zijn.

Andere thema’s zijn kruiden, groentes, zomerbloeiende bollen & knollen, (sier)fruitbomen, rotsplanten en grassen. In onze biologische moestuin is te zien hoe groente naast lekker ook mooi kan zijn.

Bijzonder zijn de weelderige, op natuurlijke wijze opgebouwde,  bloemborders op kleur met een heftige kleurexplosie in de zomer. De tuinen zijn aangevuld met elementen als pergola’s, priëlen, kunst­werken en diverse waterpartijen.

Heeft u mooie planten gezien, of bent u ergens naar opzoek, in onze vrij toegankelijke kwekerij cq. plantenwinkel zijn ca. 1000 variëteiten te koop.

Daarnaast is er een blotevoetenpad, zijn er doolhoven en is er een maisdoolhof (vanaf medio juli) welke voor plezier en vertier bij jong en oud zorgt.

Voor uw gemak hebben wij de praktische informatie hier verzameld: