Tuinontwerp


Een goed en gedegen ontwerp is de basis van úw tuin. Door onze jarenlange ervaring zijn wij uitstekend in staat om uw wensen te vertalen naar het tuinontwerp. Waar mogelijk gaan wij u verrassen met ideeën waar u zelf nooit aan had gedacht.

Het ontwerp wordt door ons, samen met u, gemaakt. Onze ideeën en uw wensen vormen het geheel met als doel een tuinontwerp waar u zich in gaat thuis voelen.

Voordelig tuinontwerp

Of u nu een voordelig schetsontwerp wilt of een uitgewerkt ontwerp door een tuinarchitect beide kunnen wij voor uw verzorgen. Het is belangrijk dat de ontwerper van uw tuin minimaal één keer bij u langskomt om de situatie te bekijken. Van belang zijn bijvoorbeeld de buur percelen, bomen en gebouwen in de direct omgeving die bijvoorbeeld voor schaduw zorgen. Maar ook het (uit)zicht vanuit de woning en het interieur. Uw smaak komt namelijk vaak het beste en gemakkelijkst naar voren door uw interieur.

Voor een ‘gewoon’ en bijzondere tuinontwerp

Uw wensen vormen de basis voor het ontwerp zo kunt u bepalen wat voor tuin u krijgt. Van een recht-toe-recht-aan tuin tot bijzondere elementen. Wij denken met u mee en samen komen we tot een mooi en gedegen tuinontwerp.

Prikkelen

Tijdens het ontwerpproces proberen wij u te prikkelen tot bewust nadenken over uw tuin. Veel mensen hebben iets in het hoofd en houden daar aan vast. Wij proberen u zo te prikkelen dat u bewust hierover gaat nadenken en geven alternatieven die, door onze jarenlange ervaring, beter zullen uitpakken dan het oorspronkelijke idee.

Dit doen wij zodat we samen tot een weloverwogen tuinontwerp komen waarbij u achteraf niet kunt zeggen “Had ik dat maar geweten”.

Uitwerking

Indien door u gewenst kan het tuinontwerp verder worden uitgewerkt. Zo kunnen we voor u een zogenoemd definitief (computer) ontwerp maken. Dit is een tekening waarmee iedere stratemaker, hovenier of andere uitvoerder mee aan de slag kan om de structuur van het ontwerp te realiseren. Ook kunnen we voor u  3d visualisaties maken en tekeningen waarop bijvoorbeeld beregening, stroom en andere technische aspecten worden aangegeven. Denk bijvoorbeeld ook aan de bestrating, in welk verband worden de stenen of tegels gestraat, moet er een strek langs, of mischien wel twee. Deze keuzes bepalen mede de uiteindelijke uitstraling van uw tuin.